De Elfskot product configurator

Uw verkoopkanaal van 2020

De oplossing voor uitdijende productpakketten

 • De klantwens wordt steeds specifieker

  Als moderne producent wilt u blijven voldoen aan de klantwens en levert u daarom steeds meer maatwerk.

 • Uw productvariatie stijgt exponentieel

  Uw productenpakket is daarom de afgelopen jaren flink uitgebreid met allerlei varianten, opties en accesoires, bomvol mogelijk- en onmogelijkheden.

 • Offreren vergt veel kennis

  Verkopen vergt veel kennis van productstructuren en verkopers moeten constant de laatste ins en outs van uw productpakket kennen.

 • Offreren is moeilijk en tijdrovend

  Het correct opstellen van een offertes is moeilijk en tijdrovend geworden. Accountmanagers komen om in het werk en fouten zijn geen uitzondering.

 • Screenshot configurator
 • Screenshot - Elfskot Product Configurator

Een foutloze offerte razendsnel
“bij elkaar geklikt”

Onze configurator werpt een blik in de toekomst. In onze configurator brengt u simpelweg uw gehele productstructuur onder, inclusief alle restricties en voorwaardelijkheden. Vervolgens presenteert de configurator een prachtige user interface, waarbinnen de gebruiker moeiteloos en razendsnel een 100% foutloze offerte opmaakt. Zo blijven zelfs de meest complexe productpakketten schaalbaar.

De oplossing voor directe vermarkting naar eindklanten

Klanten doen al jaren online aankopen

Producten of diensten: Uw klanten zijn al jaren gewend aankopen online te doen. Ook producten als auto’s worden al jaren online verkocht. Uw product toch ook?

Geen contact met eindklant

Weet u wie uw eindklant is? Direct contact met uw eindklant levert veel voordelen op: Vermarkt gerichter, zorg voor de juiste merkbeleving en laat uw eindklant een relatie met u opbouwen.

Omzet niet in eigen hand

Door te vermarkten via tussenhandelaren, bent u voor uw omzet afhankelijk van derde partijen. Dat kan soms best gevaarlijk zijn. Bovendien kost tussenhandel marge.

Bereik

Grote kans dat u alleen vermarkt in de regio’s waar u een fysiek verkooppunt heeft. Maar zou u niet een veel groter bereik willen hebben?

Verkoop direct aan uw eindklant

Onze configurator kan gebruikt worden door verkopers, dealers en… Eindklanten! Want zo gaat de toekomst eruit zien. Een verkoopkanaal direct van fabrikant naar eindklant, zonder tussenkomst van derden.

Plaats onze configurator op uw website en laat klanten zelf configureren. Met allerlei ingebouwde slimmigheden als vraag-antwoord spellen, visualisaties met 3D renderings en het weglaten van irrelevante opties neemt onze configurator uw eindklant helemaal bij de arm en wordt de klant verzekerd van de juiste keuze. De bestelknop op de laatste pagina maakt de koop compleet.

De toekomst nog te ver weg in uw sector? Ook hybridevormen zijn mogelijk, waarbij bijvoorbeeld eindklanten configureren op uw website (met of zonder getoonde prijzen) en hun configuratie meenemen naar een dealer om daar de koop te sluiten.

rollercoaster

Mooi, maar wat maakt de Elfskot configurator nu zo bijzonder?

 • Zonder duur maatwerk zijn andere configuratoren niet geschikt voor gebruik door eindklanten. Wij zorgen altijd voor een rijke presentatie en begeleiden de gebruiker bij het configureren. Standaard.
 • Wij vinden programmeren typisch iets voor programmeurs en het inrichten van een configurator voor product- of salesmanagers. Daarom hoeft ons pakket niet eerst nog helemaal ingericht te worden met scripts. Sterker: het kan niet eens.
 • Andere configuratoren vergen een enorme investering en zijn voorbehouden aan grote bedrijven. Naast grote bedrijven zijn wij er ook voor het MKB.
 • De Elfskot configurator is web- en cloudbased. 24/7, overal ter wereld en op ieder apparaat altijd de laatste versie.
 • Door onze public API koppelbaar met ieder informatiesystemen, zelfs verouderde systemen.

Elfskot Management Systeem

De Elfskot Configurator moet voor u gaan verkopen. Daarom vinden we bij Elfskot dat de configurator ingericht moet worden door iemand die verstand heeft van verkopen en niet door iemand die verstand heeft van programmeren.

Vandaar dat de Elfskot Configurator geïntegreerd is met een zeer gebruiksvriendelijk online management systeem. Behalve het aanpassen van bijvoorbeeld prijzen, omschrijvingen en afbeeldingen kunnen ook complexe product structuren op een simpele manier worden ingevoerd en onderhouden.

 • Screenshot - Elfskot Product Configurator
 • Screenshot - Elfskot Product Configurator
 • Voeg artikelen en productfeatures toe
 • Stel productstructuren op
 • Richt uw configurator naar hartenlust in
 • Ontwerp prachtige offertetemplates

Guided Selling

Zeker bij ingewikkelde producten kan het aantal keuzemogelijkheden overweldigend zijn. Daarom begeleidt de Elfskot Configurator de gebruiker van A tot Z in het configureren van het product dat de klantwens zo goed mogelijk invult.

Dat begint door het stellen van vragen. Laat de Elfskot Configurator de vragen stellen die u ook in een verkoopgesprek stelt. Zo weet de Elfskot Configurator waar de klant naar op zoek is en kan de Elfskot Configurator zelf een basisconfiguratie voorstellen Soms is die al voor 75% compleet.

Vervolgens laat de Elfskot Configurator de gebruiker zijn configuratie compleet maken, door te kiezen tussen de opties die voor de gebruiker relevant zijn. Daarvoor hoeft de gebruiker geen productkennis te hebben: Alle opties en alle stappen worden begeleidt met illustraties, tekst en uitleg.

Zo kan een gebruiker geheel zelfstandig configureren, ook bij de allereerste keer.

sketch

Prachtige offertes

Is een offerte een lijst met artikelen, afgedrukt op een wit A4’tje of is een offerte een gepersonaliseerde brochure in uw huisstijl, voorzien van prachtige visuals, rijke texten en mooie afbeeldingen?

Wat u antwoord ook is: Bij ons kan het allebei. Standaard is een template met een overzichtelijke lijst van artikelen aanwezig, die kunt u zo gebruiken. Wanneer u gaat voor de gepersonaliseerde brochure, maakt de Elfskot Configurator geheel automatisch een dataexport gebaseerd op uw productstructuur. Een template maakt u vervolgens gewoon zelf. Niet in een ingewikkelde template editor maar gewoon in Word (2007 of hoger).

U beslist zelf hoe en wanneer u offertes genereert. Dat kunt u zelf doen met een druk op de knop maar bijvoorbeeld ook automatisch laten doen, nadat uw klant in de configurator een offerte heeft aangevraagd. De offerte wordt vervolgens geheel automatisch gegenereerd en binnen een paar seconden gepresenteerd op het scherm. Of dat nu een lijst met artikelen is of een gepersonaliseerde brochure.

Integratie met bestaande IT infrastructuur

De order intake kan op een simpele manier worden gekoppeld met bijvoorbeeld ERP. In- en exports kunnen worden gebouwd en gemanaged met de Elfskot public API.

Exact Online - Elfskot Product Configurator
SAP logo
Microsoft Dynamics 365 - Elfskot Product Configurator
Afas logo - Elfskot Product Configurator
Ridder - Elfskot Product Configurator
Infor logo - Elfskot Product Configurator

Stimuleer uw verkoop

Cross-selling en een vergroot bereik stimuleren uw sales. We helpen u een verkooptechniek te implementeren die werkt. We bieden u de handvaten om uw omzet te vergroten en uw bedrijf te laten groeien.

Plantje