Direct sales

Houd uw omzet in eigen hand door rechtstreekse verkoop aan uw eindklant

E-commerce

Laptops, electrisch handgereedschap, werkkleding, fietsen, verzerkeringen, zowel bedrijven als consumenten zijn al jaren gewend aan online aankopen. Wanneer ze echter complexere producten als machines, werktuigen of zelfs hele installaties willen aankopen, vangen ze online bot. Daarmee loopt de vermarkting achter bij de verwachting van klanten. Zeker ook in B2B, nu de millennials belangrijke rollen beginnen in te nemen in het bedrijfsleven.

Wanneer u er voor kiest om onze configurator online aan te bieden, biedt u een compleet online aankoopproces: Van oriënteren via beslissen naar bestellen. Biedt uw product online aan zonder tussenkomst van tussenhandelaren.

Beantwoord de klantwens beter

Als moderne producent heeft u uw productaanbod de afgelopen jaren waarschijnlijk flink zien uitbreiden. Producten kennen daarom tegenwoordig veel varianten, opties en accesoires, die allemaal hun eigen haken, ogen, mogelijk- en onmogelijkheden kennen. Wat voor gevolgen heeft dat bij dealers? Dat loopt uitéén maar veel producenten zullen zich herkennen in:

  • Verkoop van verkeerde productsamenstellingen tegen verkeerde prijzen
  • Klanten worden doorverwezen naar de producent
  • Klanten hebben zich geïnformeerd op internet en hebben diepgaandere kennis dan dealers
  • Dealers beperken zich tot subsets uit het productaanbod

Met onze configurator op uw website, laat je de eindklant zijn wens kenbaar maken en biedt de configurator de gewenste oplossing. 100% foutloos.

fiets
take-control-1

Uw omzet in eigen handen

Wanneer u uw product verkoopt via dealers, bent u feitelijk afhankelijk van derde partijen voor het genereren van uw omzet. Wanneer dit niet naar tevredenheid werkt kan dat best gevaarlijk zijn want meestal heb je als producent weinig tot geen invloed op tussenhandelaren. Zeker wanneer u niet het primaire merk van de tussenhandelaar bent.

Lever direct aan uw eindklant met onze configurator, krijg vat op uw volledige verkoopkanaal en verhoog uw marge door het elimineren van tussenhandel.

Blijf uw eigen dealers voor

Hoeveel dealers heeft u? Hoeveel handige jongens zitten daar eigenlijk tussen?

 

Als uw dealer eerder een kanaal op internet opent dan u, kan dat zomaar zeer verstrekkende gevolgen hebben. Fietsfabrikanten hebben dat reeds ondervonden. Een grote Nederlandse producent heeft nooit online willen vermarkten, bang om haar eigen distributiemodel te ondermijnen. Tegenwoordig zijn 2 grote online dealers goed voor meer dan 20% van de omzet van de betreffende fietsfabrikant. Daarmee zijn ze zo machtig dat ze zeer voordelig in kunnen kopen en op internet ook nog met prijzen kunnen stunten.

 

Ondertussen sluiten traditionele dealers één voor één haar deuren.

Direct contact met eindklant

Met wie zou u uw eindklant graag een relatie op zien bouwen, met u of met uw dealers? Juist. Op traditionele wijze is dat vaak lastig; veel producenten weten niet wie hun eindklanten zijn.

Door direct zaken te doen met uw eindklant, staat u in direct contact met de eindklant. Zo leert u elkaar kennen, krijgt u inzicht in de klantwens en kunt u gericht gaan vermarkten. Zo bent u altijd verzekerd dat uw eindklant altijd de juiste merkbeleving krijgt. Uw merkbeleving.

Efficiëntie

Ook uw bedrijfsvoering profiteert van verkoop direct aan de eindklant met onze configurator. Geen administratieve rompslomp meer, geen incomplete, foutieve orders, geen accountmanagers die orders overkloppen. Met onze configurator heeft u uw hele verkoopproces ondergebracht in één systeem. Eén systeem dat overzicht biedt in offertes en dat orders direct synchroniseert naar ERP.

sketch
Guided Selling

In één klap een multinational!

Onze product configurator is webbased en cloudbased. Met onze configurator op het wereldwijde web, heeft u plotseling een wereldwijd verkoopkanaal. Dat faciliteren we dan ook volop: Onze configurator kan worden ingericht met oneindige veel talen en valuta’s. Bovendien kan onze configurator per land een ander productaanbod tonen, met verschillende prijzen.

Op naar wereldheerschappij!

En mijn fysieke verkoopkanalen dan?

Het beste van twee werelden? Overweeg dan een omnichannel. Richt bijvoorbeeld lokale vestigingen in als servicepunt, voor het plegen van onderhoud aan uw producten. Of laat uw dealers met onze configurator werken, zodat u alsnog uw verkooporganisatie gecentraliseerd heeft.

distribution-costs