Expert support by Elfskot

Wij zetten graag onze expertise in.

Hulp bij inrichting

Een professionele configurator is de juiste combinatie van software met inrichting. De software leveren wij, de inrichting verzorgt u. Of u en wij samen, wij bieden uiteraard graag ondersteuning bij de inrichting. Dat begint bij de Proof of Concept, waarbij wij al de complete inrichting van één productlijn kunnen verzorgen, alvorens u besluit met de Elfskot Configurator door te gaan. Maar daar stopt het niet.

Op zoek naar een professionele inrichting? Of simpelweg geen tijd om in te richten? Wij kunnen de inrichting en/of het onderhoud van uw configurator verzorgen. Daarin garanderen we bovendien topkwaliteit; als geen ander snappen wij hoe een effectieve configurator is ingericht. Daarvoor bieden wij onderstaande diensten aan.

drawing

Definiëren productstructuren

Foutloze productsamenstellingen krijg je door het definiëren van foutloze productstructuren. Maar hoe zit uw product eigenlijk in elkaar? Veel producenten hebben zo’n enorm productenpakket dat zelfs productmanagers moeite hebben om structuren te definiëren. Dat is ook helemaal geen wonder, als productstructuren definiëren niet je dagelijkse bezigheid is vormt dat soms best nog een uitdaging.

Voor ons is het wel ons dagelijkse werk. Daarom helpen wij u hier graag bij. We komen dan langs bij u op locatie om samen uw producten door te nemen, in al hun bestaansvormen. Daaruit formuleren we productstructuren, die we bovendien meteen in de configurator aanmaken. Zo heeft u een foutloze basis, waar vandaan u verder kunt bouwen.

Maatwerk koppelingen

De Elfskot Configurator komt het beste tot zijn recht wanneer deze volledig geïntegreerd is binnen uw IT-infrastructuur. De Elfskot Configurator kan artikelen importeren, offertes exporteren en klantgegevens im- & exporteren en is bovendien koppelbaar met alle relevante systemen. Te denken valt aan ERP, CRM, CAD/CAM, MRP en nog veel meer.

Voor veel courante softwarepakketten bieden wij al standaard koppelingen. Voor minder courante software of in eigen beheer ontwikkelde systemen kunnen er maatwerk koppelingen ontwikkeld worden. Dat kunt u zelf verzorgen of door ons laten verzorgen.

connectiviteit
homburg

Strategievorming e-commerce

Voor producenten die de Elfskot Configurator ook aan haar eindklanten aanbieden, betekend dit vaak de eerste stap richting e-commerce. Niet verwonderlijk dus dat producenten daar graag advies over inwinnen. Wij hebben inmiddels veel ervaring met het inzetten van de Elfskot Configurator voor online marketing doeleinden.

Wij kunnen helpen door in samenwerking met uw marketingafdeling of marketingbureau een plan op te stellen voor een succesvolle implementatie van de Elfskot Configurator. Zelf hebben we ook partnerschappen met marketingbureaus, die ervaring hebben met onze configurator en een bewezen staat van dienst hebben.

Aantrekkelijke productpresentatie

Met de Elfskot Configurator op uw website, heeft u bovendien een mooi uithangbord voor uw product. De juiste afbeeldingen en 3D renders zorgen voor een aantrekkelijkere productpresentatie.

Daar kunnen wij bij helpen. Dat kan in samenwerking met uw designers of marketing bureau maar wij hebben ook zelf een designer, die bovendien veel ervaring heeft met het designen van de configurator.

spotlight
omnichannel

Strategievorming omnichannels

Wanneer u de Elfskot Configurator online aanbiedt aan uw eindklant, zult u wellicht op zoek zijn naar een formule die uw nieuwe online verkoopkanaal in perfecte harmonie laat samenwerken met uw bestaande offline verkoopkanalen. Uw antwoord is een omnichannel. Daar zijn allerlei mogelijkheden voor, die allemaal één ding gemeen hebben: Ze vragen om een goed doordachte keuze.

Daar kunnen wij u goed bij helpen. Zo kunnen we bijvoorbeeld constructies maken waarbij dealers zelf werken met de Elfskot Configurator. Klanten die online een product configureren kunnen dan bijvoorbeeld een dealerschap binnen lopen, waar de dealers de configuratie van de klant direct ter hand kunnen nemen.

Guided selling plan

Eén van de moeilijkheden bij het samenstellen van producten met grote productvariaties, is dat de gebruiker door een oerwoud aan mogelijkheden alsnog het product dient samen te stellen dat de klantwens optimaal invult. Een goed werkende configurator is daarom zo ingericht, dat zelfs een gebruiker die uw product nooit eerder heeft samengesteld tóch in staat is om de perfecte samenstelling te maken.

De configurator is daarin de assistent, die de rol van een verkoper in een verkoopgesprek overneemt. Feitelijk betekend dat, dat het hele verkoopgesprek dat uw eindklant bij traditionele vermarkting met een verkoper zou hebben gehad, naar de configurator wordt gehaald. Wij kunnen helpen met het definiëren van de juiste vragen, het vaststellen van goede begeleidende illustraties, afbeeldingen en rijke teksten en bij “Wat je ziet is wat je krijgt”: 3D renders die dynamisch mee veranderen met de keuzes van de gebruiker, zodat de keuze van de gebruiker wordt bevestigd.

Cycler guided by projection
Car quotation

Gelikte offerte templates

Met de Elfskot Configurator genereer je de meest prachtige offertes. De mogelijkheden zijn legio: Van een overzichtelijke lijst met artikelen die bijvoorbeeld aan vaste klanten kan worden getoond, tot een zeer uitgebreide offerte, opgesteld als gepersonaliseerde brochure en voorzien van prachtige visuals en helemaal in uw huisstijl.

Uiteraard kunnen we daarbij helpen. Vaak doen we dat in samenwerking met uw marketingafdeling of marketingbureau, die een ontwerp maakt, en uw verkoopafdeling die haar eisen en wensen met betrekking tot de inhoud kenbaar maken. Wij verwerken dat dan in templates die we eventueel in meerdere talen beschikbaar maken.

Trainingen op locatie

Wij kunnen trainingen bij u op locatie verzorgen. Zo kunnen we uw medewerkers bijvoorbeeld trainen in het onderhouden van artikelen, het maken van productstructuren, het maken van offertetemplates of het correct opbouwen van stuklijsten voor synchronisatie van offertes naar uw ERP.

Cheerful Students Throwing Graduation Caps