Mass customization

Het is hét toverwoord van Smart Industries of Industry 4.0: Mass customization; high mix stuksproductie tegen de kostprijs van serieproductie. Een prachtig concept dat zich binnen meerdere maakbedrijven reeds bewezen heeft. Kritische factor binnen mass customization is je datavoorziening. Datastromen zijn gigantisch en kleine fouten kunnen grootse gevolgen hebben, en hoe eerder een fout zich in uw orderflow voordoet hoe groter de gevolgen.

De Elfskot configurator is uw partner voor correcte datavoorziening vanaf het allereerste proces in de orderflow: De marketing. Marketing wordt ondersteunt door alleen uw meest recente en accurate productinformatie beschikbaar te stellen. Offreren ondersteunen we door gebruikers (verkopers, tussenhandel en/of eindklant) te begeleiden door de zee aan mogelijkheden die mass customization biedt en 100% foutloos te laten offreren. Order entry ondersteunen we door 100% foutloze orders realtime te synchroniseren naar uw ERP.

Zo heeft u mass customization ook aan uw voorkant goed geregeld.

Shoes in shop window display
productielijn

Volledige informatie

Wordt een order bij u wel eens aan de kant geschoven omdat cruciale informatie mist over wat geoffreerd is? Kan een order dan dagen lang bij de werkvoorbereiding blijven hangen? Of een half gereed product zelfs in een hoekje van uw productiehal blijven staan? Dat is best duur.

De Elfskot configurator heeft hier gewoon een check op, mocht u dat wensen. Incomplete offertes mogen dan niet worden uitgebracht of worden niet geaccordeerd wanneer de offerte order wordt. Zo heb je je orderinformatie altijd compleet en hoef je de orderstromen niet langer te onderbreken.

Kloppende configuraties

Hoe vaak krijgt u te maken met order waarin de productsamenstellingen conflicteren? Over hoeveel schakels loopt zo’n probleem dan, voordat het is opgelost? Wat voor gevolgen heeft dat voor de cycle-time van de order? Dat kan soms flink oplopen.

Hoe handig zou het zijn als productsamenstellingen te allen tijde correct zouden zijn? De Elfskot configurator regelt dat voor u. Iedere productstructuur wordt opgebouwd met een set van verplichte, alternatieve of optionele opties die onderling bovendien elkaar kunnen verplichten of uitsluiten. En die bepaalt u dan zelf. In een handomdraai, in een intuïtieve omgeving zonder moeilijke programmeerregels.

welding_robot_and_programmer
datatunnel

Offertes overtypen? Is dat nog wel van deze tijd?

Wat voor acties worden er bij u allemaal ondernomen op het moment dat een offerte tot order verheven wordt? Vaak worden artikelnummers vanuit Excel, mails of zelfs papier overgetypt in een ERP systeem. Dat is best arbeidsintensief en bovendien zal er nog wel eens een typefout worden gemaakt. Ieder bedrijf zou dat graag anders willen maar oplossingen waren voorheen moeilijk te vinden.

De Elfskot configurator heeft een public API waarmee met werkelijk ieder systeem te koppelen is. Wat er van en naar uw systeem gesynchroniseerd wordt bepaald u zelf: Artikelen, offertes en/of orders. En natuurlijk volledig foutloos.

CAD/CAM koppelingen

Worden CAD/CAM bestanden met de hand gevuld vanuit een verkooporder? Hoeveel tijd kost dat? Gaat dat wel eens mis?

CAD/CAM bestanden kunnen automatisch gegenereerd worden aan de hand data over stuklijsten en metadata als lengtes en coördinaten. De Elfskot Configurator kan worden uitgebreid met een connector, die deze data naar uw CAD/CAM stuurt.

digitalefabriek
Computer Files

Papieren catalogi

Deelt u ook uw productrange op in modeljaren? Met daarbij de betreffende productcatalogus? Dat is nog best een karwei; al helemaal wanneer u veel variatie aan biedt, vaak ook nog in meerdere talen. Bovendien zijn ze vaak al verouderd zodra ze verschenen zijn. En hoewel we al een paar jaar verder zijn, werken een aantal verkopers nog met de catalogus uit 2014, want die is zo lekker overzichtelijk.

Bij Elfskot vinden we dat dat anders moet. Daarom voorziet de Elfskot configurator altijd in een up-to-date productaanbod. Een nieuwe of gewijzigde optie staat live met een druk op de knop. Een verouderde optie kan vanaf dat moment nooit meer worden geoffreerd.

Producttrainingen

Hoeveel producttrainingen geeft u jaarlijks? Hoeveel blijft daar dan vervolgens van hangen? Gaat daar niet ontzettend veel energie in zitten terwijl u dat eigenlijk helemaal niet evenredig terugziet in de kennis van uw verkoopkanalen? En wordt dat door de toenemende variatie en complexiteit van uw product ook ieder jaar weer moeilijker?

De Elfskot configurator brengt de kennis naar uw verkoopkanalen op de momenten dat de informatie daadwerkelijk relevant is: tijdens het verkopen. Ieder onderdeel, optie of accessoire wordt begeleid met de productinformatie die op dát moment nodig is, zodat verkopers te allen tijde beschikken over adequate kennis.

brain