Direct sales: Een rechtstreeks kanaal naar uw eindklant

Werkt u met tussenhandelaren? Uw hele verkoopkanaal in eigen hand, hoe fijn zou dat zijn? Een relatie op kunnen bouwen met uw eindklant, die bovendien altijd uw merkbeleving ervaart, een beter inzicht in de wens van de eindklant, niet afhankelijk van tussenhandel voor uw omzet, consumentenadviesprijzen kunnen rekenen, er zitten veel voordelen aan.

Naar wens kunt u de Elfskot Configurator aanbieden aan uw eindklant. Directe verkoop is één van de speerpunten van de Elfskot Configurator. Zo is de Elfskot Configurator voorzien van een prachtig design, voor een optimale productpresentatie. De Elfskot Configurator heeft bovendien allemaal slimmigheden ingebouwd, zodat zelfs eindklanten die voor het eerst een product van u kopen zelfstandig het product samen kunnen stellen dat de klantwens optimaal invult.

road
rollercoaster

Offreren wordt weer leuk!

Is het opmaken van een offerte eigenlijk nog wel leuk? Als ook bij u de productvariatie de afgelopen jaren flink is toegenomen, zult u het offreren wellicht eerder ervaren als het doorspitten van de spreekwoordelijke papierwinkel, waarbij over- en inzicht veelal ver te zoeken is.

Verkopers moeten gemotiveerd zijn om van leads orders maken. Van groot belang dus dat verkopers voldoening halen uit het maken van offertes. De Elfskot configurator biedt daar de gewenste tool voor: Binnen no-time staat er een kloppende offerte, alle benodigde informatie is te vinden waar je het nodig hebt en een wijziging is snel gemaakt.

Online verkopen

In 2017 stootte de online verkoop door tot een totale omzet van €10 miljard. De invloed van e-commerce is niet meer weg te denken in de business-to-consumer markt en ook de business-to-business markt is hard op weg eenzelfde ontwikkeling door te maken. Ook complexe producten zoals modules van productielijnen worden al online verkocht: de nieuwe generatie onderhoudsmonteurs weet zichzelf immers goed te redden op internet.

Voor de ene sector is e-commerce wellicht nog wat verder weg dan voor de andere, dat het niet meer tegen te houden is, is duidelijk. En wij zijn er klaar voor. De Elfskot configurator draait even goed op uw website als bij uw dealer of verkopers en klanten kunnen hun ideale configuratie direct bij u bestellen met een druk op de “bestel” knop.

world
compass

Online oriënteren

Directe vermarkting om welke reden dan ook niet handig voor uw bedrijf? Dat is goed mogelijk. Hybridevormen zijn gelukkig ook mogelijk. Zo kan de Elfskot Configurator ook zonder prijzen of bestelknop op uw website geplaatst worden. Want als u bijvoorbeld denkt aan de aanschaf van een nieuwe machine, waar begint u met oriënteren? Uw antwoord zal hoogstwaarschijnlijk “het internet” zijn.

De Elfskot configurator presenteert uw product in een aantrekkelijk ogende omgeving, volledig toegesneden op uw huisstijl. Wie tijdens het oriënteren op uw configurator stuit, zal zich vergapen aan alle mogelijkheden, opties en accessoires die op uw product van toepassing zijn. Misschien wel uren lang. Al die uren prijkt uw logo op zijn scherm.

Customized gelikte offertes

Is een offerte een lijst met artikelen? Of een gepersonaliseerde brochure, voorzien van prettig leesbare teksten, rijke opmaak, prachtige visuals en een verhaal waarmee u uw klant persoonlijk aanspreekt?

De Elfskot Configurator biedt het allebei. Standaard is er een offertetemplate beschikbaar dat voorziet in een overzichtelijke lijst van artikelnummers. Maar de Elfskot Configurator kan ook worden voorzien van een module waarmee gelikte offerte templates kunnen worden samengesteld. Zo krijgt iedere klant een offerte waar serieus tijd in lijkt te zijn gestoken, zij het niet dat het slechts een druk op de knop heeft gevergd.

Car quotation
Robots product range

Breder productaanbod

One size fits al lang niet meer all. De productvariatie is sinds de opkomst van het modulair bouwen enorm toegenomen. En dan staat de wereld van mass customization nog maar aan ons voeten. Hoe vang je al die variatie nog op in je verkoopproces?

De Elfskot configurator biedt hier de oplossing voor. Alle opties, accessoires en varianten worden gebundeld in een intuïtieve interface, waar pre-gedefinieerde regels zorgen voor foutloze configuraties. Zo hou je het benodigde kennispeil laag bij het configureren. Dat betekend voor verkopers dat ze zich kunnen focussen op het verkopen zelf, in plaats van de materie. Voor uw eindklanten betekend dat, dat ze zelfstandig hun eigen producten kunnen samenstellen.

Gepersonaliseerde producten verkopen

Standaarden bestaan niet meer en kale producten worden niet meer verkocht. Een verkoper wordt tegenwoordig geconfronteerd met een zee aan opties en accessoires, die bovendien nog weer gepaard gaan met allerhande restricties en voorwaardelijkheden. Hoe groter die zee, hoe moeilijker het voor de verkoper is om bij te benen. Niet zelden wordt daarom een set standaard configuraties samengesteld, die verkopers vervolgens proberen te verkopen.

De Elfskot configurator doet alle denkwerk voor de gebruiker. Verkopers kunnen in een handomdraai een basis module voorzien van precies die opties die de klantwens vervullen. Zo krijgt iedere klant een oplossing die beter aan zijn wens voldoet en verkoopt u meer.

Man gets tailored suit
feet-on-desk

Tijd voor andere dingen!

Catalogus hier, prijslijst daar, telefoontje zus, blok met aantekeningen zo: Hoeveel tijd zit er bij u eigenlijk in het genereren van een offerte? Voordat er ook maar een handtekening op papier staat?

Wat het antwoord ook is: Die uren hadden verkopers beter kunnen besteden aan het onderhouden van klantcontact of dat marketingplan dat al weken in de kast ligt. Daarom heeft de Elfskot Configurator allerlei slimmigheden ingebouwd zodat het opmaken van een offerte wordt gereduceerd tot een routine, die niet langer kost dan enkele minuten. Vanzelfsprekend worden offertes en/of orders automatisch gesynchroniseerd naar uw ERP-systeem.

Cross- en upselling

Voor veel fabrikanten zijn opties de spreekwoordelijke krenten in de pap. Zaak dus om uw klanten niet naar huis te laten gaan met een kaal product. Maar hoe doe je dat nou?

De Elfskot configurator snapt heel goed dat niet alleen u gebaat bent bij opties maar de klant ook graag een product heeft dat zo optimaal mogelijk op zijn wens aansluit. Met de juiste begeleidende teksten en aantrekkelijke afbeeldingen, wordt de klant geënthousiasmeerd tot het kiezen van de juiste opties. Zo bent u beiden geholpen: U heeft een hogere marge, de klant een product dat compleet aan zijn wensen voldoet.

choose-options
lightbulbs

Inzicht in openstaande offertes

Is het altijd weer gokken hoeveel er nog aan offertes open staan? Wat voor offertes dat eigenlijk zijn? En wat de scoringspercentages eigen zijn? Wat voor offertes wel order worden en wat voor offertes niet? Laat staan bij externe verkoopkanalen?

De Elfskot configurator hoeft niet te gokken, die weet het antwoord op deze en soortgelijke vragen allemaal precies. Alles wat geoffreerd wordt, kan gemeten worden en wordt getoond in statistieken. En dat gaat tot in het diepste detail. Wordt een configuratie halverwege afgekapt? Zelfs dat is inzichtelijk. Misschien haakt een klant of dealer daar wel af omdat het configuratietraject op dat punt te moeilijk wordt? Dan kan de configurator op dat punt geoptimaliseerd worden.