Over ons

Elfskot is een team jonge honden op een missie. Al enige tijd leeft er in Nederland het besef dat we weer “iets moeten gaan maken”. Dat vinden wij bij Elfskot ook. Daarom ontwikkelen wij het verkoopkanaal van 2020, waarmee wij maakbedrijven voorbereiden op het nieuwe nu. Het nu waarin de klant meer dan ooit verwacht op zijn oogwenken bedient te worden.

In 2020 verwachten uw klanten nóg meer maatwerk, willen ze online bedient worden, willen ze morgen geleverd krijgen en accepteren ze geen onvolkomenheden. Op deze pagina leest u over de jongens die uw bedrijf hier graag klaar voor maken.

Onze Missie

In de dienstensector volgt de ene na de andere ontslagronde. Willen we Nederland aan het werk houden, dan moeten we volop inzetten op de maakindustrie. Daarvoor moeten we de maakindustrie wel klaarstomen voor nieuwe trends. Daar nemen wij ons aandeel in en daarom is onze missie het toekomstbestendig maken van verkoopkanalen van maakbedrijven.

Onze Visie

In 2020 verwachten uw klanten nóg meer maatwerk, willen ze online bedient worden, willen ze morgen geleverd krijgen én accepteren ze geen onvolkomenheden. De Elfskot Product Configurator maakt de maakindustrie toekomstbestendig: ’s Avonds vanuit de luie stoel geconfigureerd, morgen in productie.

Team

Bij Elfskot mag je niet zomaar werken. In een strenge selectieprocedure worden sollicitanten getest op de volgende onderdelen:

 • Hart voor de maakindustrie
 • Klantbelang boven eigenbelang
 • Passie voor kloppende software
 • Veel kennis van bedrijfssoftware
 • Geen kennis van programmeertechnieken van 2 jaar of ouder

Het resultaat is een ploeg gedreven slimmeriken, die ’s avonds gewoon nog even doorgaan als dat moet. Met onze gemiddelde leeftijd onder de 30 jaar, kunnen wij ons tot de eerste generatie reken die “zo handig met computers” is en dat zie je terug in ons software. Wij snappen wat kunstmatige intelligentie is. Wij snappen hoe je met de nieuwste technieken gewoon super efficiënter programmeert. En dat legt ons geen windeieren: Ondanks ons kleine team, hebben wij de slagkracht van de grote jongens.

Commercieel

 • Jan Brolsma
  Jan Brolsma Skipper
  Na zijn studie (MsC in Operations en Supply Chain Management), heeft Jan als externe consultant gewerkt voor diverse grote en kleine bedrijven. Hij is een katalysator voor creatieve oplossingen en heeft een diepgaande vakinhoudelijke kennis.

  Tel: 0624410323

 • Jelle Jansma
  Jelle Jansma Sales Engineer
  Bij Jelle giert de maakindustrie door zijn aderen. Al in zijn studententijd wist hij zijn roerige studentenleven te combineren met de meest interessant klussen bij verschillende Noord-Nederlandse producenten. Toen wij met Jelle in contact kwamen, bleek hij bovendien een bijzonder interessante kijk op commerciële activiteiten van maakbedrijven te hebben. Benieuwd wat dat voor uw bedrijf betekend? Bel ‘m op!

  Tel: 06 – 156 17 461

Ontwikkelaars

 • Johannes Heesterman
  Johannes Heesterman Software Developer
  Eerst zat Johannes bij de landmacht maar toen hij uit verveling baldadig werd, moest hij het leger verlaten. Geen wonder, want Johannes praat code, ademt code en zweet code. Zijn nieuwe heil had hij dus al snel gevonden, als programmeur. Als één van de grondleggers van Elfskot, staat Johannes aan de basis van onze configurator en ook een groot deel van onze kunstmatige intelligentie engine is aan hem toe te schrijven.
 • Anco Postma
  Anco Postma Software Developer
  Anco heeft Informatica gestudeerd en reageerde halverwege 2016 op de vacature voor “Enthousiaste duizendpoot die als echte teamplayer de spin in het web vormt”. Nou, dat hebben we geweten. Anco werkt bij vlagen op niet minder dan vier laptops tegelijk, heeft overal verstand van en doet de meest ingewikkelde taken “gewoon even tussendoor”.
 • Reinder Kas
  Reinder Kas Software Developer
  Van Reinder weten we nooit zeker of hij nou van nature zo slim is, of dat hij in het geniep een chip in zijn brein heeft laten zetten. Dat laatste zou zomaar kunnen, want Reinder is onze kunstmatige intelligentie specialist. Maar of zijn capaciteiten nou natuurlijk zijn of niet, we zijn er erg blij mee want Reinder zet ze volop in voor het maken van onze engine. En dat betaald zich uit; niemand kan tippen aan ons gebruiksgemak.
 • Sebastiaan Leeflang
  Sebastiaan Leeflang Software Developer
  Als baby viel Sebastiaan in een ketel met toverdrank, gebrouwen door de plaatselijke druïde uit een blik nulletjes en ééntjes. Naar verluidt publiceerde hij op zijn derde levensjaar een open-source zoekalgoritme, dat later bekend werd onder de naam “Google”. Waar hij sindsdien uithing weet niemand, maar in 2017 dook hij plotseling weer op als sollicitant bij Elfskot.
 • Niels Kooi
  Niels Kooi Software Developer
  Na zijn studie als Game-Developer heeft Niels een periode in het buitenland gewerkt als 3D ontwerper bij een game bedrijf. Sinds hij terug is gekeerd naar zijn roots in Nederland werkt hij bij Elfskot als Software Developer. Niels heeft oog voor detail, wat vaak net het verschil maakt.
 • Jeffrey Brocx
  Jeffrey Brocx Software developer
  Elfskot is op een missie. Daarom is Jeffrey aangenomen, want met zijn achtergrond als marinier is onze strijd bij voorbaat gewonnen. Wel hebben we Jeffrey van wapen laten wisselen, hij moet het doen met een toetsenbord in plaats van zijn semi-automatische FN FAL. Gelukkig is zijn omscholing goed uitgepakt, Jeffrey is een briljant programmeur.

Projectbegeleiding

 • Johan Kooistra
  Johan Kooistra Project Manager
  Johan voelt een beetje als onze vader. Van origine is Johan een ingenieur in machinebouw. Al vroeg in zijn carrière stapte hij over naar logistiek management. Hij is verantwoordelijk voor meerdere succesvolle ERP-implementaties bij verschillende bedrijven. Al in het begin van zijn carrière bemerkte hij het gebrek aan goede configuratiesoftware. Johan brengt zijn jaren aan ervaring mee naar Elfskot en gebruikt het voor het succesvol implementeren van onze configurator.